perjantai 5. heinäkuuta 2013

Raitakakku


Tein raitakakun siskoni kanssa 28.6. Kakun ohje on Kinuskikissan, ja se on heinäkuun 2013 Unelmien Talo ja Koti-lehdestä.

Ohjeessa valmistetaan kakkutaikina: 

                           4 munaa                              
             3 dl sokeria               
        4 1/2 dl vehnäjauhoja     
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 1/2 dl öljyä

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään 
kuivat aineet. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. 
Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja
 öljyä hitaasti vatkaten.

Taikina jaetaan kahteen osaan. Toiseen osaan sekoitetaan 2 dl kaakaojauhetta. 


Vuorotellen molempia taikinoita kaadetaan puoli desilitraa voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan keskelle niin, että siihen syntyy raitoja. Näin jatketaan, kunnes taikina on loppu. 


Kakkua paistetaan 180:ssä asteessa n. 40 minuuttia. 


Päällinen on sulatettua suklaata, johon on sekoitettu 1 dl liedellä lämmitettyä kermaa. 


Valkoiset raidat tehdään sulattamalla 70 g valkosuklaata. Levitin itse valkosuklaan pienellä lusikalla. 


Kakku on tiikerikakun tapainen sisältä, mutta kuorrutus tekee siitä kuitenkin erilaisen. 
Lopputulos oli tosi hyvä ja kakku oli maukas!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti