Tein raitakakun siskoni kanssa 28.6. Kakun ohje on Kinuskikissan, ja se on heinäkuun 2013 Unelmien Talo ja Koti-lehdestä.
Ohjeessa valmistetaan kakkutaikina:
4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 1/2 dl öljyä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään
kuivat aineet. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi.
Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja
öljyä hitaasti vatkaten.
Vuorotellen molempia taikinoita kaadetaan puoli desilitraa voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan keskelle niin, että siihen syntyy raitoja. Näin jatketaan, kunnes taikina on loppu.
Kakkua paistetaan 180:ssä asteessa n. 40 minuuttia.
Päällinen on sulatettua suklaata, johon on sekoitettu 1 dl liedellä lämmitettyä kermaa.
Valkoiset raidat tehdään sulattamalla 70 g valkosuklaata. Levitin itse valkosuklaan pienellä lusikalla.
Kakku on tiikerikakun tapainen sisältä, mutta kuorrutus tekee siitä kuitenkin erilaisen.
Lopputulos oli tosi hyvä ja kakku oli maukas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti