sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Suklaakakkua pääsiäistä odotellessa

Vielä on viikko pääsiäiseen, ja sen kunniaksi tein suklaista Brita- kakkua. Sen ohje on uusimmasta Kodin Kuvalehdestä 21.3.2013.
Kakku on tehty pellille ja leikattu kahtia pohjaksi ja päälliseksi.














Kakkupohjassa on sekä taikina-, että marenkikerros. Välissä on vatkattuna suklaakermaa, joka on sekoitettu vanilijarahkaan. Väliin laitoin myös suklaarouhetta ja persikanpaloja. Marenkikannen päällä on koristeena sulatettua suklaata.





Pääsiäistunnelman luomiseksi kuvasin kakun itse tekemieni kanojen kanssa. Keltaiset kanat olen tehnyt käsityökerhossa ja vihreät kotona omista kankaista. Kanat on tehty hirsimökkitekniikalla, eli ommeltu kangassuikaleita toisiinsa kiinni neliöksi. Kanan voi tehdä myös kahdesta kangasneliöstä. Sillä tavalla olen tehnyt toisen vihreän, ja kaksi pienintä. Kanojen heltat ja nokat on leikattu punaisesta huovasta.   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti