tiistai 18. kesäkuuta 2013

Suklaiset mansikkamacaronit

Ollessani Ranskassa näin monen leipomon ikkunassa pieniä, värikkäitä macaroneja, jotka olivat kyllä tuhottoman kalliita. Niinpä päätin, että kotona kokeilisin tehdä niitä itse.

Löysin Kodin kuvalehden nettisivulta hyvän ohjeen, jonka saa näkyviin klikkaamalla linkkiä http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/macaronit.


Tein muuten ohjeen mukaisen taikinan, mutta laiton väriksi ja mauksi mansikanmakuista tomusokeria. Loppujen lopuksi macaronien väri ei ollut melkein ollenkaan vaaleanpunainen, koska mantelijauhetta oli paljon. Macaronien pinta jäi myös vähän täplikkääksi, koska mantelijauheen seassa oli kuorenmuruja. Ensi kerralla voisin tehdä taikinan kuorettomasta mantelijauheesta.


Ensimmäinen pellillinen onnistui hyvin, ja macaroneista tuli sileäpintaisia. Toisen pellin macaronit kuitenkin lässähtivät, joten käytin niitä pohjapaloina.

















Paistoin macaronit 125 asteessa uunin alimmalla tasolla, mutta pidin niitä n. 25 minuuttia uunissa, koska ne jäivät 20 minuutissa liiian raaoiksi.














Täytteeksi tein suklaacreemin, eli sekoitin sulatettua suklaata ranskankermaan, ja lopputulos oli hyvä.


Macaroneja tuli kaiken kaikkiaan n. 25 kpl, mutta täyte ei riittänyt ihan kaikkiin.

Macaronien maku oli tosi hyvä ja suklainen, mutta myös mansikka maistui vähän. 
Tosi makeaa, mutta herkullista!   =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti