lauantai 31. elokuuta 2013

Hampurilaisia

Moi pitkästä aikaa! En ole kirjoittanut blogiini moneen viikkoon, mutta nyt sain aikaiseksi kirjoittaa eilen tekemistäni hampurilaisista. Ohje on yläkoulun kotsankirjasta Hyvää pataa. Hampurilaiset ovat hyvä ja helppo ateria tehdä, ja mikä tärkeintä, ne maistuvat hyvältä!  =)


Sämpylöiden ohje on melko tavallinen, mutta tässä se siis on:

4 kpl sämpylöitä
2 dl vettä tai maitoa (itse käytin vettä)
1/2 pkt hiivaa
  2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja
2 rlk ölyä tai huoneenlämpöistä margariinia

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola, hiivaleipäjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaa toisella kädellä ja lisää samalla loput vehnäjauhot ja öljy. Taikina on valmista, kun se on kiinteä pallo ja irtoaa astiasta. 
Kohota taikinaa lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina neljään osaan, ja laita ne vielä pellille kohoamaan. Sämpylöitä paistetaan 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.  




Tein hampurilaisiin myös pihvit, ja laitoin niidenkin ohjeen tähän:

n. 8 kpl
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 1/4 dl vettä
1 1/2 sipulia
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria

Sekoita korppujauho veteen kulhossa, ja anna sen turvota hetki. Lisää sekaan hienonnettu sipuli ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta ohuita, n. hampurilaisen sämpylän kokoisia pihvejä leivinpaperille pellille. Paista pihvit 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. 


Lisäksi laitoin hampurilaisten väliin kermaviilistä, majoneesista ja ketsupista sekoitettua kastiketta, tomaattia ja salaattia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti