tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesähuone

Viime kesänä maalasimme leikkimökin sisältä taivaansiniseksi. Leikkimökki on siirretty mökiltämme omaan kotipihaan, ja viime vuonna kesällä päätin tehdä siitä kesähuoneen.
Siellä aina kesällä voisin lukea, tai ihan vain olla ja nauttia.


Leikkimökki on ulkoa punainen. Sen oveen laitoin naulan ja roikkumaan kyltin, jossa lukee "Welcome". Se toivottaa tervetulleeksi mökkiin. Mökin oveen olen laittanut kirpparilta löytämäni pitsiverhon, joka sopii hyvin oviaukkoon, (alas jää vain pieni rako, josta ampiaiset pääsevät sisään, ei ole kivaa). 



Tällaiselta mökki näyttää ovelta katsottuna, kun se on maalattu ja sisustettu.

Suoraan edessä on pieni sininen hylly, johon en ole vielä keksinyt mitään muuta laitettavaa kuin muutaman koristeen. Takaseinällä on sohva, joka on tuunattu, ja maalattu vaaleansiniseksi. Sohvalla tyynyjä, sekä ostettuja, että itse tehtyjä, ja vanha viltti.



Harmaa jakkara on pöytänä, sen päällä on liina ja koriste-esineitä.













Sohva on siis tuunattu vanhasta parisängystä. Se olikin juuri sopivan levyinen, että mahtui ilman jalkalistoja paikalleen. Vaaleansinisiksi maalattujen päätyjen välissä on muutama lauta. Itse tekemiäni tyynyjä ovat siniset oikealla puolella ja pinkki ruusutyyny vasemmalla.




Ruusutyynyn etukappale on kokonainen ruusutilkku, ja pinkki takakappale on pellavakangasta. Sisätyyny on valmiiksi sopivan kokoinen. Kiinnitys on solmittavilla nauhoilla.





Vasemmanpuoleinen pienikuvioinen tyyny on ommeltu vanhasta kangaspalasta ja täytetty vanulla. Isommassa tyynyssä olevat "pyörylät" on tehty pyöreistä kankaanpaloista, jotka on ommeltu harvoin pistoin reunalta ja kiristetty. Sitten niihin ommellaan nappi keskelle. Pyörylöitä kiinnitin viisi tyynyliinaan.
Siili on kolmannella luokalla tekemäni huopakangastyö.

Mökin ikkunoissa on vanhat pitsiverhot. Ikkunalla olevan laatikon olen myös itse tehnyt. Se on tehty neljännen luokan puukäsitöissä.

Kun aurinko paistoi, mökissä oli tosi kuuma, mittari näytti +28 astetta!

Sydämen olen tehnyt samasta kankaasta 
kuin ruusutyynyn takaosa. Siinä on keskellä
sinikukallista kangasta, ja ripustuslenkkinä
satiininauhaa. 












Naulakosta roikkuva kassi on tehty vanhasta tyynyliinasta laittamalla siihen vain sangat. Koriin sen alle en ole keksinyt vielä mitään laitettavaa.
Mökin vieressä on oma mansikkamaani, saa nähdä tuleeko siihen marjoja tänä vuonna, 
kun se on aika varjoisa paikka. 


Tästä tuli aika pitkä kirjoitus, ja jos jaksoit lukea kokonaan, kiva juttu.
Jätäthän pienen kommentinkin vierailustasi!  =)

2 kommenttia:

  1. Oi, kuinka ihana mökki. tuolla passaa rentoutua ♥

    VastaaPoista