tiistai 14. toukokuuta 2013

Kinuski-mansikkatäytekakku

Helatorstaina 9.5. päätin tehdä kinuskikakun. Se oli äitienpäiväkakku, mutta tein sen jo torstaina, sillä tiesin, että en ehtisi tehdä sitä sunnuntaina, äitienpäivänä.
Kakun pohja oli aivan tavallinen sokerikakkupohja, johon siis tulee vain kananmunia, sokeria, jauhoja ja leivinjauhetta, kaikkia saman verran.




Leikkasin pohjan kolmeen osaan. Molempiin väleihin laitoin mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kinuskia varten laitoin ensin kattilaan 2 dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria. Seos kiehautettiin, ja sen jälkeen haudutettiin n. 10 minuuttia, kunnes se saostui.

Levitin kinuskin kakun päälle, ja annoin sen jähmettyä. Sitten vatkasin kermavaahtoa ja laitoin sitä kakun reunoille.















Kakun koristukseksi leikkasin lakupaloja viiteen osaan, ne näyttivät kakussa pieniltä kukkasilta. Tein keskelle ananaksesta ruusun. Nämä koristeet laitoin kakun päälle vasta kun kinuski oli jäähtynyt kunnolla.


 Tähän kuvaan lisäsin vielä valkovuokkoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti