tiistai 7. toukokuuta 2013

Amigurumivirtahepo

Virtahepo-amigurumin virkkasin koulussa käsityötunnilla. Virtahepo oli melko helppo tehdä, ja halusin virkata sen, koska se oli niin söpö!  <3
Amigurumin tekemiseen tarvittiin vain ketju- ja kiinteitä silmukoita, joita olen tehnyt aiemminkin. Koska jo entuudestaan osasin virkata, tein virtahevon aika nopeasti.


Virkkasin virtahevon Brigitte Readin Supersuloiset maskotit-kirjassa olevalla ohjeella. Tein virtahevon tummansinisellä langalla, ja sen suun sisäpuolen virkkasin vaaleanpunaisella.



Amigurumin jalat on virkattu pallomaisiksi ja kiinnitetty sitten vartaloon. Hännän tein virkkaamalla viisi ketjusilmukkaa ja sitten päättely. Virtahevon korvat eivät näy kuvissa hyvin, mutta ne ovat heti silmien yläpuolella. Ne tein virkkaamalla neljä ketjusilmukkaa, ja sitten korva kiinnitttiin päistä silmien yläpuolelle. Silmiksi virtahevolle laitoin mustat 0,5 mm helmet, jotka kiinnitin ompelulangalla. 
Virtahevon kokonaispituus on n. 12 cm. 


PS. Tiesittekö muuten, että virtahepo on saanut nimensä siitä, että aikoinaan sen ajateltiin olevan läheisintä sukua hevosille. Nykyään veseläin luokitellaan valaiden sukuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti